Wat we u kunnen bieden

Op zoek naar een partner voor ontwerp, aanleg en onderhoud? Hieronder vindt u alles wat we u kunnen bieden. Alles voor de buiten-afwerking van uw woonst, en meer…

Onderhoud

Tuinonderhoud

Een tuin heeft jaarrond een goede zorg nodig. Regelmatig en juist bemesten is belangrijk om de beplanting en het gazon gezond te houden.
Bij aanwezigheid van ziekten en plagen zoeken we naar de meest ecologisch en economische aanpak! Een goede nazorg achteraf is onontbeerlijk.

Onderhoud van een tuin of park is dus veel meer dan maaien van het gazon en onderhouden van de borders. Bij ons is uw tuin in goede handen.

Snoeiwerken:
hagen, struiken
en heesters

Moeten uw hagen, struiken of heesters een bepaalde vorm hebben? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze deskundigen zorgen voor de juiste snoei afhankelijk van de behoefte van de plant en uw wensen als klant.

Snoei en restauratie van bomen

Onze boomverzorger heeft de nodige kennis en ervaring om grote gevaarlijke bomen te snoeien of te vellen. Indien nodig kunnen we ook bomen restaureren.

Soms is een bodemonderzoek of een onderzoek van eventuele aantasting nodig om te kunnen vaststellen wat de oorzaak van het probleem is.

Bosbeheer

Hebt u een recreatief bos, ecologisch bos, een bos voor houtproductie of een combinatie van de vorige?
Uw bos beheren omvat planning, evaluatie en uitvoeren van alle maatregelen nodig om het bos in stand te houden.

Na een grondige analyse gaan we te werk om een bosbeheersplan op te stellen.

Aanleg

Grondwerken

Bij aanleg van uw tuin of park is de kans groot dat er eerst grondwerken moeten gebeuren. We doen uitgravingen en plaatsten rioleringen, we draineren, nivelleren en hogen uw terrein op.

We beschikken over de nodige machines, kennis en ervaring om al uw grondwerken uit te voeren.

Waterwerken

In de ruimste zin van het woord, omvat in de eerste plaats de aanleg van vijvers, zwemvijvers en zwembaden. Wilt u een natuurlijke vijver, een strakke zwemvijver of liever een verwarmd zwembad?
We gaan voor de persoonlijke aanpak van uw waterpartij.

Indien nodig voorzien we u een beregeningsinstallatie of zelfs een waterzuiveringsinstallatie. We reinigen vijvers en kunnen oeverversteviging uitvoeren.

Verhardingen

Terrassen, opritten of paden kunnen we voorzien van klinkers, grinddallen met grind, tegels, kasseien of zelfs megategels.
We houden de vinger aan de pols om mee te zijn met de modernste technieken en trends in de tuin.

In de Vlaamse Ardennen zijn we vertrouwd met niveauverschillen in de tuin, grondkeringen horen tot onze wekelijkse werken.

Constructies

Als u op zoek bent naar het tuinhuis of poolhouse uit uw dromen bent u bij ons aan het juiste adres. U zal merken dat deze tuinberging zoveel meer kan zijn dan enkel en alleen een berging om uw tuin­gereedschappen in op te bergen.

We plaatsen ook carports en overkappingen op maat, aangepast aan uw wensen en behoeften.

Afschermingen

We plaatsen hedendaagse en traditionele afsluitingen: tuinmuren, draad- en beton­afsluitingen, massief houten wanden, houten schermen, bamboe schermen, heidematten of zelfs schanskorven met natuurstenen.

Daarnaast plaatsen we ook poorten al dan niet geautomatiseerd.

Aanplantingen

We doen zowel kleine als grote aanplantingen en zelfs aanplantingen van bossen.
Het gaat van bloemperken en borders tot grote bomen en groenschermen.

Daktuin: extensief

Groendaken hebben heel wat voordelen. In de winter zorgt een daktuin voor extra isolatie tegen de koude, in de zomer houdt het de warmte buiten.
Naast thermische isolatie heeft een groendak ook een geluidsisolerende functie.

Er bestaan verschillende soorten groendaken. De meest voorkomende is het sedumdak, een extensief groendak begroeid met sedum. Het vergt dus weinig onderhoud, maar verdraagt ook geen betreding.

Daktuin: intensief

Indien u een echte daktuin wil, dan kunt u beter kiezen voor een intensieve daktuin. Met ander woorden een echte tuin, maar op uw dak of parkeergarage.

De belangrijkste voorwaarde voor zo'n project is de draagkracht van het dak. Vooraleer we beginnen met project van dit kaliber moet een grondige studie gebeuren in samenwerking met de architect van het gebouw.

Elektriciteit

We plaatsen wachtbuizen met elektrische leidingen. Afwerking zit in de details en daarom is een juiste verlichting van uw tuin belangrijk. Voor bijkomend advies kunnen we rekenen op experts in de verlichting.

Bovendien kunnen we ook poorten automatiseren of een beveiligingssysteem plaatsen.